Oglejte si našo jadralsko floto na katero smo še kako ponosni...

luckyluke, torek 03 januar 2006 - 00:00:00V jadralskem hangarju Aerokluba Ptuj so varno spravljena naslednja jadralna letala:
[Blanik pripravljen za vleko na štart]


Jadralno letalo Blanik L-13 je namenjeno predvsem šolanju pilotov jadralnih letal, pa tudi jadranju na območju letališča. Tudi v svetu je izredno priljubljeno, najdemo pa ga praktično na vseh celinah. Za razliko od ostalih sodobnih jadralnih letal, je to letalo kovinsko, v svoji kabini pa ima dovolj prostora za dva pilota, ki sedita drug za drugim. V različnih izvedenkah jih izdelujejo v tovarni LET na Češkem- -povezava- .

Eksploatacijo letala Blanik L-13 najdete tukaj: -povezava-

[Še naš drugi Blanik]


Eksploatacijo letala Blanik L-13 najdete tukaj: -povezava-

[Vuk-T, pravi posebnež v našem hangarju]


Jadralno letalo Vuk-T je prehodno letalo, ki ga učenci začnejo leteti takrat, ko naletijo dovolj ur na šolskem Blaniku. Ker je Vuk-T enosed, si tako učenci na njem naberejo potrebne občutke, ki jim potem koristijo ob prehodu na naslednji tip jadralnega letala. Vuk-T je plastično jadralno letalo, proizvedeno v nekdanji Jugoslaviji.

Eksploatacijo letala Vuk- T najdete tukaj: -povezava-

[Jantar Std.- eleganca na višku (še lepši pa je v zraku ]


Jadralno letalo Jantar Std. je zelo dobro jadralno letalo standardnega razreda, izdelano iz armirane plastike, s katerim naši piloti radi letijo. V različnih izvedenkah jih je proizvajala poljska tovarna SZD- -povezava- . Piloti že dolgo ugotavljamo, da je to letalo tudi v zraku eno lepših.

Eksploatacijo letala Jantar Std. najdete tukaj: -povezava-

[Naš drugi jantar]


Eksploatacijo letala Jantar Std. najdete tukaj: -povezava-

[DG-100G ob zaključku jadralnega dne]


Jadralno letalo DG-100G je izdelano po licenci nemškega DG-ja v tovarni Elan (zdaj AMS Flight- -povezava- ). Gre za odlično letalo standardnega razreda, izdelano iz armirane plastike, ki je zaradi svoje enostavne upravljivosti in vodljivosti izredno priljubljeno med našimi piloti.

Eksploatacijo letala DG-100G najdete tukaj: -povezava-
Priročnik za letenje z DG-100G najdete tukaj: -povezava-

[DG-300 ob zaključku jadralnega dne]


Jadralno letalo DG-300 je novejše, sodobno jadralno letalo standardnega razreda, prav tako izdelano iz armirane plastike, s katerim se naši piloti odpravljajo tudi na daljše prelete, hkrati pa je zelo konkurenčno tekmovalno letalo odličnih sposobnosti. Prav tako kot DG-100, so tudi to jadralno letalo izdelali v begunjskem Elanu (zdaj AMS Flight- -povezava- ).

Eksploatacijo letala DG-300 najdete tukaj: -povezava-
Priročnik za letenje z DG-300 najdete tukaj: -povezava-
[LS6-c pripravljen na štart]


Jadralno letalo LS-6c je naše najboljše jadralno letalo. Gre za visoko sposobno letalo nemške proizvodnje, z naravnost odličnimi sposobnostmi, ki pa jih je moč še izboljšati s podaljševanjem kril s posebnimi podaljški. Tako se razpon kril lahko poveča s standardnih 15m na 18m, kar letalo že uvršča v odprti razred. Spletna stran proizvajalca- -povezava-

Eksploatacijo letala LS6-c najdete tukaj: ***
Priročnik za letenje z LS6-c najdete tukaj: -povezava-
[DG-505 pred hangarjem]


Jadralno letalo DG-505 je najnovejša klubska pridobitev. Gre za odlično dvo-sedežno jadralno letalo slovenske proizvodnje, s katerim se naši piloti v dvoje lahko podajo tudi na daljše prelete. Letalo pa je uporabno tudi za šolanje. Opremljeno je z najsodobnejšo avioniko tako v sprednji, kot tudi v zadnji kabini.

Spletna stran proizvajalca- -povezava-

Eksploatacijo letala DG-505 najdete tukaj: -povezava-
Priročnik za letenje z DG-505 najdete tukaj: -povezava-
ta vsebina je iz Spletni portal Aerokluba Ptuj
( http://ak-ptuj.com/e107_plugins/content/content.php?content.28 )